life is beautiful

life is beautiful

Wednesday, January 17, 2018

Pindah rumah

Yang pasal aku terdelete archived album kat dalam google+ photo tu lantak situ. Aku malas nak pikir. Sebab dari selasa aku try and try and try dapatkan balik. Penat kepala otak memikirkan. Terlebih pandai macam gini lah.  Huwaaaa nak nagis senornya.

So berbalik cerita pindah rumah.

Iyye wak, kita dah pindah rumah dah. Area atas sikit dari rumah lama. Masih jugak  tolong jagakan rumah orang. Selagi tak dapat pertukaran ke kajang, maka mereput lah aku disini. Kali ni semua urusan perpindahan suami yang uruskan. Dari deal dengan agen, lori dan sebagainya. Benda hujung tahun kan... semua sibuk. Dia jugak  yang beriya nak move out. Dia jugak yang beriya cari rumah. Aku tolong mana yang perlu.

Senornya berat hati nak pindah. Sebab pertama, rumah lama dekat gila dengan pengasuh dareez. Satu floor. So memang senang bapak gila nak hantar dareez. Tak payah pening kepala rushing nak amik pukul berapa if kau lambat. Kedua, sebab semua pon dekat kut. Hahaha. Pasar malam dekat, pasar tani dekat, tunggu bas dekat, kedai dekat eh aku jalan kaki je pergi kat semua tu. Sebab tu kurus LOL

Tapi tulah, isu parking memang a big problem. Jangan mimpi la kau balik keje pukul 10pm tu masih ada lagi slot kosong. Kalau ada, kena double park. Tu satu benda yang suami tekad nak moving out. Tak sanggup  nak hadapi benda ni semua since 2011. Lama kan aku duduk sana. Almost 7 tahun. Lift macam biasa. Aku tak kisah sangat kalau rosak, sebab kalau rosak maintenance cepat2 betulkan. By sejam dua dah boleh guna. Itu bukan lagi masalah besar bagi aku.

Dah tu jelah nak cerita.

Nampak gayanya aku akan merindui panorama sebegini. Tak dapek lagi lah jadi informer bila NPE jammed. Rumah ni tingkat 14, memang clear gila view klcc, menara kl. Tempat riadah Pantai Sentral Park tu pun dari pecah tanah hingga dah siap cantik aku nampak perkembangannya. Macam mana nak kata tak rindu ye tak?

But, life must goes on. Berhijrah dalah erti kata, dari yang baik kepada yang lebih baik. Persekitaran yang a little bit quiet  untuk tumbesaran anak anak. Itu yang penting. Asal laki aku mampu bayar sewa bulan2 sudahlah. Hahaha.

Rumah baru ada pool uols. Meh la datang bersantai. Kahkah.



Semoga dengan perpindahan ini menentukan titik permulaan yang baik bagi kami sekeluarga. Eleh ko pindah rumah jer ponnn.

Wey, pindah rumah ni serius penat. Now aku masih rasa lagi sisa sisa penat dia. Tah bila nak habis entahlah. Yang pasti pukul 9pm dah sunyi sepi. Ingatkan dah pukul 12am. 









Monday, January 15, 2018

Hahaha

Apalah jadah. Godek godek google profile. First time jenguk padahal sebelum ni memang tak pernah amik tahu dan tak tahu pon. Sebab circle tak ramai. Erm. Nampak ada banyak album. Aku taktaulah album padia. Macam semua gambar2 lama. Terus, aku delete. Sekali tengok balik kat blog ni hah, habis 80% gambar disetiap post takde. 

Muahahahahahahah.

Macam cibs.

Ops.

Kenapalah kau acah acah teror IT pergi delete.

Ni nak kena edit semula semua post ke cane?

Helpppppp.

Dah le blog ni ibarat online diary. kalau dah semua post takde gambar apa kehe nya? Baik aku menulis di dalam buku ke dak? Ye ke tak? Kau jawab sekarangggg!



Thursday, January 11, 2018

Anak kita dah besaa

 +8 months old baby
 +3 years old baby
+3 years old baby 

Anak bujang kita yang bongsu (buat masa ni) dah big boy, wakkk. Kennot believe hahaha. Sebab macam cepat gila besa... tahu2 next year 5yo nak daftar school. Perangai pon boleh tahan buat ummi dia urut dada. Tapi takpelah, sebab now masih dikira bongsu lagi kan. Esok2 dah ada adik, insyallah berubah lettew. Sabar k.

Cepat cakap dengan lancar ye sayang. Penat oihh nak faham kan pebende lah yang dia cuba sebut. 







Wednesday, January 10, 2018

i'm slowly giving up

But nevermind, blame the hormone
:D
Its just the temporary.
Maybe?
Penat weh, layan orang.
Salah orang, salah aku jugak.
Lama-lama jadi fade up.
Sampai satu tahap, lantak kau sana.
Jadi, aku pilih diam.
Diam tanda aku dah penat dengan semua ini.
Tapi yelah, dah kata salahkan hormon, kan?
Maybe hari ni jelah rasa terlalu penat, letih, pasrah, menyerah.
Mana tahu esok lusa, aku dah okay.

Yelah kot.
So now, nak makan pun tak lalu.
Nak buat kerja pun rasa tak best.
Sebab kau.
Ye.
Sebab kau lah.
Kau yang tengah baca ni.






hahahahah.


Sorry. Gurau je.












Thursday, January 04, 2018

Yasmin's Engagement

Yasmin ni anak sulung kepada ketua syift aku iaitu Kaknab. Aku kenal dia masa mula2 masuk kerja rtm... masa join family day anjuran Ipptar. Tu +10 tahun yang lepas... tak silap masa dia darjah 5 or 6... now dah bertunang and bakal berkahwin maybe hujung tahun this year. Alololo sedar tak sedar lama dah aku kerja yek. Tapi pindahnye tak dapat2 jugek hahaha.

Buat kat dewan sebab biasalah duduk apartment hall kecik, dapur kecik segala-galanya kecik kang orang mengumpat kata berlaga punggung lah... ni buat kat dewan pon sama. Sebab macam meriah, eh memang nampak meriah dah macam kenduri nikah hahaha. Apa tak nya, both side of family besar so satu dewan je dah penuh dengan mereka.

Tak kisah lah tu janji dah selamat majlis nya. Nak tutup mulut orang memang payah.. buat kecik orang bercakap, buat besar besaran pon gitu jugak. Pokok pangkal hati kita. Nak jamu orang biarlah dengan niat yang ikhlas gitu.

Lauk sedap pelamin lawo eh siap ada dj lagi. Dj thorbaik kpochi macam makcik bawang herher.



Tahniah Yasmin. Tahniah jugak kat keluarga Kaknab. Ni kiranya bakal menantu sulung. Insyallah kalau jadi. Semoga jodoh berpanjangan. Adat di alam pertunangan mace mace dugaan just ignore and keep moving on. Nak cakap banyak pun tak guna, pengalaman aku so so jer. Takde sampai tahap gangguan orang ketiga keempat dan seterusnya. Eh jaga jelah perasaan pasangan masing2. Tu je. Tapi kalau nak cakap asyik nak marah2 je memang berlaku. Hahahaha. Emosi beb emosi.

Eh jap kenapa gambar last nampak macam tangga kat situ?