life is beautiful

life is beautiful

Friday, August 12, 2011

raya expenses

sekarang berapa hari dah kita puasa?
woww!!! 12 hari. ekselen.
maknanya ada 18 days to go utk kita menyambut raya.
itupun kalau raya confirm jatuh pada 30/08.
cecehhh, asyik cerita pasal raya je kann.
ehhh yelah. semangat nak raya kene lah berkobar-kobar.
penat ni tau puasa sebulan.
sebulan ke?? ke awal awal puasa kau dah raya kecil? TETTT.

malam tadi kanda telah membentangkan bajet utk raya dengan jayanya.
dah ada suami ni, sedikit sebanyak adalah bantuan sikit. KEHKEH
jadi, saya boleh lah simpan duit saya dalam TH diam diam.
list punye list, jadilah shortlisted.
banyak wehh nak kena beli utk raya ni.
baru kawin, barang pun bukannya banyak pun.
ada lah seketul dua. atas ihsan hadiah hadiah kawin yg kami dapat hari tu. LOL
seketul kau cakap ?? padahal sebeban duduk dalam store tu kau tak hengat ?!!

jadinya, nak kena apply cuti nak shopping barang raya.
cuti lagi.
cuti raya lain, cuti nak beli barang raya lain.
adusss, habislah cuti den. baru nak simpan cuti utk next year.
malas lah nak pegi shopping hari weekend. 
ramai gile umat manusia. buat stress je.
ehh minggu ni ada MATTA Fair kat PWTC tau.
nak cari pakej utk trip bulan 10 ni.
harap harap ada lah yang murah dan berbaloi. malas nak google lagi.
trip bulan 10, come to mama plisssss !!!
rindu nak cuti cuti lagi ni.

guess where? can't wait babe!!! LOL


No comments: