life is beautiful

life is beautiful

Monday, August 27, 2012

39w

masanya hampir tiba.
tak tahu nak gambarkan perasaan ni.
ok.
first baby kot.
so blur sakit contractions dia mcmana.
sengal kat ari-ari mcm tengah period dah ada dah.
hari ni dari petang tadi sesengal kt situ.
baby pun mengeras semacam.
ayooo, awak nak kelua, kelua jelah sayang.
jgn buat bonda, eh umi. umi awak risau.
tapi takde tanda2 lagi kelua air atau darah.
lendir keputihan ade la.
bila google, itu biasa.
so jadi nervous hokay.
jangan la masa tgh sakit bersalin tu suami takde disisi.
dia jauh kat ofis dia ke. dia ada job ke.
sebab tu gagah lagi datang ofis masuk keje.
at least ada la ofismate yg tolong tengok tengok.
tapi memang la, asyik nak mentido je.
ahh lantak la kat situ.
badan dah berat lah, malas nak gerak kesana kemari.
tapi kalau bab berjalan, okeh no problemo.hahaha.
semoga bila saya sakit nak bersalin nanti, adalah suami disisi menemani saya.
dia ada utk tolong tenangkan saya.
dia ada utk tolong uruskan ape ape yg patut.
dia ada utk bagi semangat pada saya.
rasa mcm tak lama lagi je baby ni nak keluar.
semoga Allah permudahkan segala urusan saya.

suami, i mintak ampun dan maaf ye dari hujung rambut sampai hujung jari kaki.
halalkan makan minum i selama ni.
apepun yg terjadi, redhakan i.
mak pun sama,
maafkan segala salah dan silap anak mak ni.
doakan supaya anak mak mudah bersalin ye.








No comments: