life is beautiful

life is beautiful

Saturday, January 12, 2013

Routine

Setiap pagi rutin harian sebelum pergi kerja adalah bersilat dengan Aqif.
hahaha!
Sangatlah mencabar since dia dah reti dan terlalu hustler bab meniarap ni.
Adoii kemain susah nak pakai kan dia diapers before hantar ke pengasuh.
Itu belum lg bila dah pandai merangkak, bertatih jalan dan sebagainya.
Somputt.

Actually memang dah aku didik lah before hantar Aqif ke rumah maknya,
kena bersihkan dia dulu. Tukar pampers, lap lap sikit ayaq liuq basi yang
malam tadi punya sisa susu.
Kalau baju ada bau ala ala, harus diganti baru.
Takpo, umi dia rajin basuh baju! 
*anak baru satu boleh la der*
Dan yang wajib, kena pakai bedak kasi wangi.
Baru lah dipos ke rumah maknya.

Macam pagi tadi, aku penat hokay bersilat swing bagai dengan anak bujang ni.
Boleh pulak dia nak main gurau dengan umi dia.
Dia tak tahu agaknya umi dengan daddy dia dah lambat nak p koje.
Adehh budak ini.... nasib baik la ko comelss macam umi ko.
Baru nak tukar diapers, dan dan dipancutnya alahaiiii anak.
Koo, anak jantan kan bukan dikira. Sesuka hati dia jer nak tembak.

Ini baru satu, belum dua tiga empat lima dan seterusnyaa.
Patutlah umi ko copek kurus Aqif wui.
Melayan ko siang malam memang boleh sangat lah buat aku ni kurus. 
whohahaha
Tapi baguslah begitu, nampak la anak den ni aktif.
Cuma penat sikit jela nak melayan. Aku kalau sensorang memang patah kaki tangan semua.
Memang mengadap ko je la. 
Biarlah ada daddy dia, senang sikit nak handle Aqif.
Kalau dengan daddy, kemain...... bergelak ketawa kihkihkih tak boleh handle.
Hai anak, anak.
Bila balik koje, penat satu badan bila tengok muka anak senyum sokmo terus hilang letih tahu.
Itulah, anak ni kan ada bau syurga. Nak nak time baby. Harum semerbak.
Hishh, ni yang tetiba rindu kat anak ni.
:)



Maaf cakap lah ye kawan kawan, blog ni tetiba jadik blog mak mak pulak.
Well, dulu sebelum kahwin heboh cerita pasal kawan, boyfriend, bla bla bla.
Then bila dah kahwin, bukak cerita tentang suami, life after marriage pulak.
La ni bila dah ada anak of course la asyik teringat anak maka pun sibuk update perkembangan anak.
Hek. Life must go on bro. People change but memories don't.
Walaupun aku dah jadik mak orang tapi aku tetap macam dulu.
hihihi
Haaa, ngerti?

And last but not least,
Geng Susuk 2013.

Fresh dari ladang. kihkihkih. 2 dah jadik mak, 1 coming soon, 1 lagi masih mencoba.
Nanti aku update eh. eh. eh.






No comments: