life is beautiful

life is beautiful

Friday, February 01, 2013

cinta pandang pertama

First love is always the best love.

Betul ke?

First love aku pun sebab aku yang tergedik menggeribak syok kat mamat tu.
Habis camaner? Boleh kira tu first love ke?
Bukan nya best sangat pun. Dah kata aku yang syok sendiri kan.
Sorry husband, i bukak cerita cinta lama i. He he heee.

Dulu kan, masa sekolah dijaman hingusan, aku pernah admire kat sorang budak.
Kiut. Pastu hensem. Ahahah. Muntah lah pelishh sebab aku sorang je yang kata dia tu hensem.
Yang tak bestnya, dia tak suka pun kat aku.
*crying*
Dah la tak suka kat aku, lepas tu siap dah ada aweks pulak. Haaa ko.
Tapi masalahnya dia tahu yang aku sukaaaa gila kat dia.
Pastu sometimes dia ada bagi hint sikit.
Eh?
Seriously, pergi sekolah sebab nak tengok dia. Gagah lalu depan kelas dia buat buat pergi toilet.
Tak dapat usha orang, tengok kerusi tempat dia duduk pun jadi lah.
Punyalah cinta sepenuh hati.
Walaupun masa tu ada yang syok kat aku, tapi aku booo layan.
Sebab, aku suka dia. The only him. Masa tu lah.
Yee, aku tahu itu semua poyoooo.

Aku pun tak tahu kenapa diri ini begitu. Perigi cari timba, ye itu memang aku.
Well, dulu bukan nak kata, aku memang sempoi. Hardcore. Haa apa lagi?
Tak kisah pun. Janji aku adalah aku. No jiwa jiwa haii.
Alah, takat nak bagitahu, weh aku suka kau. Takde hal.
Dan mungkin sebab tu dia reject aku kot.
*crying lagi*
Hadoi, berterus terang salah, tak berterus terang lagi disambar orang lain.
Kau ni nak aku macamana? Cakap tak berminat terus kan senang.
Pangg sekali kang. Haa.

Sampai aku masuk sekolah teknik, aku teruskan lagi minat aku pada dia.
Walaupun aku tahu itu semua sia sia.
Kau dah la ada aweks. Pastu kau jauh dari aku. For sure kau memang muka ada senyummm.
Hati berbunga bunga ria kembang semangkuk.
Aku?
Macam tu jelah. Still suka dan admire kat kau. Walaupun dari jauh.

Makan tahun jugak lah aku admire kat dia.
Kadang kadang saje jeee tanya khabar kawan kawan kat kampung walhal nak tahu kisah dia.
*maafkan saya*
Then bila dah declaire dengan husband, aku tekad nak lupakan dia.
(aku dengan husband satu sekolah teknik dulu. Pastu kitaorg declaire masa form 5)
Lagi best, sebab pagi petang siang malam boleh tengok laki aku. Weeeeee.
Duduk asrama kot. Pergi dewan makan semata nak passing surat cinta.
Weekly balik kampung aku dapat choc. Mana tak gems. Bahaha.

Alhamdulillah, now aku ok je. Ingat dia pun gitu gitu.
Ni sebab aku terbaca ayat first love tu lah. Straight nak post dalam belog.
Kata cinta pertama. Dia lah cinta pertama aku kot. Eh ke cinta monyet ni. Adehh, pening.

Kadang kadang rasa menyesal. Menyesal sebab batak sangat.
Dah orang tu takuit kat kau. Terus direject nya kau. Padan muka.
 Macam bangang je kan minat kat orang bertahun tahun.
Orang tu belum tentu ingat kat kau. Entah entah sekarang jumpa ko pun dia buat bodoh.

Tulah cerita cinta pertama aku.
Indah sebab benda tu bagi kita semangat nak pergi sekolah.
Indah sebab masa tu jaman baru nak naik.
Indah sebab masa tu zaman sekolah.
Pastu bila kenang balik, nak tergelak. Sakai sungguh aku.
Mainstream beb.

Ni kalau aku cerita kat husband ni for sure kena gelak kaw kaw sek.
Mesti dia kata ini semua poyooo.
Alah, bini awak ni setia taw. taw. taw.
Mana nak cari orang yang boleh admire kat orang lain bertahun tahun.
Aku je yang boleh.
Till then, sebenarnya, jujur aku nak cakap, aku masih ingat kat mamat tu.
Ingat bukan sebab suka ke, rindu ke atau apa apa je lah.
Ingat sebab aku terfikir, macam mana lah kehidupan dia sekarang?
Ada baik kah? 
Sebab aku tahu kisah sejarah dia dulu. 
Sesukar sukar aku, sukar lagi keadaan dia.
Kan admire, mestilah kena ambil tahu from a to z.
He he heeee.
Bye!



Kylie Minogue - Love at First Sight


Thought that I was going crazy
Just having one those days yeah
Didn't know what to do
Then there was you
And everything went from wrong to right
And the stars came out to fill up the sky
The music you were playing really blew my mind
It was love at first sight
'Cause baby when I heard you
For the first time I knew
We were meant to be as one...
Was tired of running out of luck
Thinking 'bout giving up yeah
Didn't know what to do
Then there was you
And everything went from wrong to right
And the stars came out to fill up the sky
The music you were playing really blew my mind
It was love at first sight
'Cause baby when I heard you
For the first time I knew
we were meant to be as one...









2 comments:

zurinazakaria said...

amboi lisa...

ada bagusnya si budak tu rejek lisa, kalo tak lagi lmbt la lisa jumpa yau kan..

;p

si peri peri said...

hahahaha, kann kak. mcm bodoh jer ceritanya. Now syukur sgt sebab dijodohkan dengan yau. semoga berkekalan till jannah. hewhewhew