life is beautiful

life is beautiful

Tuesday, April 09, 2013

Aqif first ever fever

Amboihh tajuk tak boleh belah, kihkihkih. Ye lah, anak kesayangan kot (buat masa ni sebab baru beranak satu) demam yang melampau sampai melepek. Aqif demam malam semalam. Nak kata kuat idak lah, on dan off. But aku still pantau sebab risau. First time dia demam gini, tidak ku lena tidur. Demam nak tumbuh gigi bak kata doc yang treat aqif. Betul lah tu. Dia dok gigit mainan, gigit kain dan etc. Kaki umi pun nak gigit jugek.

Tidak lah ku datang keja semalam. Nak jaga anak domam punya pasal. Very the risau ok. Nak tinggal rumah pengasuh macam menyusahkan. Maka aku ambil langkah berjaga. Bersengkang mata bersilat kaki dan tangan menjaga si kecil. Dia tidur, umi pun turut tidur, kehkehkeh. Serius tak pernah aqif demam sebegini. Aku chuak, daddy lagi chuak. Alah, budak nak membesar, biasa lah. Makpak yang over gituh.

Semalam, pagi after bangun dari tido. Nampak ceria sikit. Sikit le. Itu pun puas aku buat lawak bodow nak kasi dia gelak ketawa. Tengok lah tu, sengeh je. Buat orang geram tau. Lepas tuam kepala baru ok. Pening agaknya. Usap usap kepala dengan penuh kasih sayang. Ewah. Nak manja lettew. Ok layan kan.

Lepas mandi, makan sesuap dua, susu reject, terus giniiiii. Alahai anak, sayu hati ummi ni haa nengok dikau. Meh lah kasi domam tu kat ummi meh. Bayangkan, dah bangun tido. Golek golek come to ummi. Terus melepek cam gini. Pastu sambung tidur lagi dengan keadaan meniarap macam zaman kekecik dia. Hati mak mana lah yang tak risau. Dah la risau, susah hati pulak tu. Tido pun tak cukup. Ni kalau daddy pun berjangkit domam gak, kosan eh ummi kena belah dua la. Supermak giteww.

After daddy balik keja malam tadi terus ku bawa ke klinik. Bagi makan ubat demam yang power tu, Alhamdulillah syukur aqif dah kebah. Walau tak sepenuhnya, tapi ceriaaaa. Ahaaa.


Kemudian kejap tadi baru dapat pic through whatapps, hamboihhhh sudah pandai pegang botol sendirik. Good job sayang!!! Oh, domam nak dapat upah ye. Cececeaaa. Suka ummi sini tahu. 







No comments: