life is beautiful

life is beautiful

Wednesday, April 17, 2013

GPC treatment for baby






Gigi besar, gigi kecik, takdo gigi.
ihihik

Since masa delivery aqif ada simptom susah nak bernafas, maka kena lah kami hadiri special check up utk tahu perkembangan baby normal or not. Not every month la, but 6 bulan sekali baru pegi. Bergantung pada appointment doc. Haa gitu. Last week buat gpc test. Kau jangan tanya gpc tu stand for apa sebab aku lupa. Hahaha. Before ni pun ada buat hearing assessment masa aqif 3m. Yelah, masa dia lahir, tak nangis. Selalu baby bila delivery for sure nangis kan. Tapi aqif tidak.

Yang seingat aku lah, lepas nurse suck lendir bagai semua terus berlari bawak baby tah pegi mana. So aku macam eh? nak bawak pegi mana tu? weii anak aku. Bahahaha. Terus doc bagitau yang baby ada masalah pernafasan sikit. Masa delivery tadi nampak dia sukar nak bernafas. Nafas perlahan. Nafas tersemput semput. Haa entah but gitu lah ceritanya.

So disebabkan itu, kena lah buat pelbagai assessment. Dari telinga sampai ke otak dan segala. Now alhamdulillah dengan izin Allah, aqif sihat sejahtera. Hisap susu pun ok, badan dan tulang pun kuat. Cuma yelah, doc nak pantau kan. Maybe sampai umurnya setahun atau 2. Manalah tahu, time kecik ni nampak ok je, tapi bila dah besar belia kot la ada effection ke khenn.

Semua pic diatas nampak macam keluarga bahagia je. Eceh nak poyo jugek. Ye, itulah aqif sekarang. 6m 3w sudah semasa gambar ini diambil. Pipi tombam tombam dah ilek. Nampak macam dah kurus lah pulak anak den dalam gambar. Kalau ada 10pcs pic, aku berani cakap 9 drpd nya adalah pic daddy dan aqif sahaja. Asyik dia, dia dan diaaaa je. Nasib lah aku sayang both of them. Last pic tu buat aku geramm rase nak picit muka sekor sekor. Pipi anak den ada serupa ummi dia tak?? Hihihihi. Till then, nnt ku update lagik.






No comments: