life is beautiful

life is beautiful

Thursday, April 04, 2013

parenting mode

Rentetan dari entry solid food yang lepas aku dapat banyak komen dan feed back.
Eh? Apenyeee kawan kawan. Jangan le memandang tinggi daku ini.
Gini lah, aku tak teror pun bab bab mendidik, mengasuh dan menjaga anak ni.
Anak aku baru satu. Ye, satuuu je. Belum dua, tiga mahupun empat.
Masih bertatih lagi pasal ilmu parenting.
Lately aku sangat rajin menggugel resepi makanan utk baby since aqif dah pun start makan.
Ini namanya hormon keterujaan. He he heeeee.
Bila aku gugel, search dan dapat info yang berguna, aku rajin nak kongsi dengan uols.
Since agak ramai disekeliling aku ini dah jadik mommy khenn.

Ok, faham konsep tak?

Aku tak nak la disebabkan entry sebegitu, ada yang anggap,
ohh teror la ummi aqif ni.
Jangan kawan kawan. Aku ngak mahu begitu ya.
Aku pun still belajar lagi nak jadi ummi yang terbaik utk aqif. (dan bakal adik adiknya. opss)
Sharing is caring kan. So, aku share but jangan expect yang aku tahu banyak perkara.
Aku pun masih berguru lagi pada mereka yang dah ada baby.

Kalau uols ada info yang berguna, share lah dengan aku.
Aku pun nak tambah ilmu pengetahuan pasal parenting ni jugak.
Mana lah tahu, benda yang aku tak tahu, uols tahu. So boleh la aku aplikasikan kat aqif.
Kata buah hati pengarang jantung.
Bila dah biasa nanti, takde lah aku kekok nak membela anak yang seterusnya. Eceh.
Bajet macam tengah pregnant je tauu.
Eh, iols tak preggy lagi ler. Baru je buat upt pagi subuh tadi. Kosan eh, -ve.
Ohh yeah. Boleh la aqif bermanja kaw kaw sek dengan ummi and daddy dia lagi.
Tapi kalau ada rezeki awal, iols tak menolak.
Bukan kah anak itu pembawa rezeki?
=)
hoi main kasar nampak??




No comments: