life is beautiful

life is beautiful

Thursday, October 10, 2013

Port Dickson - Another short trip


Helloooooooo, im a cowboy yeayyyy!!!

Nak kata under planning, tak ramai pun yang dapat join. Yelah maybe sebab masing masing ada komitmen. Maka kami tiga family je yang on. Jadilah dari takde. Dapat pun kondo yang dua bilik lagi haruuu. Kahkahkah. Family yg book kondo tu tentu tentu dapat tido sebilik laki-anak-bini, yang dua family ni kena tido asing. Laki tido lua, mommy and anak special tido dalam bilik. :) Alah 2D1N je kot. Takde kisahnye lah.

Its been 2nd times kami datang sini. Itu hari buat bbq, kali ni takde bbq pasal semua malas dan nak senang. So kami dinner kat satu restoran ikan bakar ni. Thumbs up. Gila sedap rasa macam nak pegi pd je sekarang makan lagi. Review blog lain pun memang orang cakap situ sedap. Tapi a lil bit mahal la kalau ko tak pilih ikan sendirik. Ke macamana, aku pun tak sure sebab kitaorang orderrrrrr je. Pastu bila bill sampai terus macam haaaaa. Tapi puas hati sebab sedap. Biar bayar mahal sikit janji sedap bak kata laki den.


Restoran Seri Mesra Ikan Bakar.
Area telok kemang. Ni bangunan baru ni. 
Time aku study polipd dulu takde benda benda ni semua. Ohh sedih.

Recommended?
Talapia ikan bakar - ni order 2x hokayy. Puan Sri mengidam habis.
Siakap 3 rasa - as usual. Tak order ni tak sah kan kan kannn. =)
Jenahak steam - sedapp. Tapi aku biasa je sebab tak suka masak ikan stim stim ni. Goli tokak den.

Dan aku rasa better kalau kauorang order ikan, order ikannnnn je. Tak payah side dish bagai. Ratah ikan lagi syokk woo. Tu lah tu, ikut tekak memasing la. Kami ni makan 6pax, tapi ambik nasik utk 8pax sbb takut tak cukup dan alhamdulillah tak membazir pun. Mana ikan yang tak habis ratah tapau bawak balik. Gila kau total bill semua dalam +rm270. Mahal ke? A bit lah kan. Tapi puas hati sebab ikan besar. Sesuai la kalau utk 7-8 orang punya makan. 


Eksaited, 
umi cepat la nak pegi swim ni cepat la.
Kemain diusungnya pelampung kuning tu keliling kondo



#airisamira the only gegirl komando

Alkisahnya anak bujang ni kemain kat rumah beriya nak mandi lelama, ni dah bawak pegi pool ni penakuit lah hai. Orang dah siap beli pelampung bagai dengan harapan nak la dia berenang tapi nan hadooo. Melekap tak nak lepas ngan daddy n umi dia. Tu nasib tak belikan swimming suit. Ni cemana nak ikut daddy punya family holiday kat sunway nanti. Opss. Tapi betullah, menggigil kesejukan anak bujang ni. Dengan bibir pucat memang dia sejuk lah tu.



 Aku pun nak gak baby bump. Apa, a bun in the oven. Whoot whoot. 15weeks already.


 mommy-airisamira-daddy
mama-umarharith-papa

batman nak pergi berjuang

Ni lah kami, bertiga family je. Takpelah, nak buat mcmana kan, dah takde rezeki yang lain tu nak join. Lagi pun kan aku dah cakap, a short trip. Port Dickson lak tu. Gila dekat. Alah, kalau nak berjimba dgn besties buddy tu tak kira dekat ke jauh je janji hang out. Ini beriya plan oversea la, dinner@hotel la tapi the end ilek. So baik tak payah. Kita on je apa yang ada. Esok esok ada rezeki, mari ler kita book kondo tnb kat tioman pulaks. Ahahaha.

Oh ya, ni sebab geng susuk ada yang keja tnb, maka dapat le book kondo tnb ikut harga staff. Macam staff gomen gak la kan ada rumah peranginan. Tapi nak book tu makan tahun gak. Macam kau tak biasa kannn. Asal bukak website je memanjang fully book. Tension. Maka mari le guna service staff lain. Wahahaha. Kelass.

A short trip 2013. Again. Bajet trip barangkali. Nak p krabi memasing nak ke taknak nak ke taknak. Ahhh.
Till then. See u.





No comments: