life is beautiful

life is beautiful

Friday, November 15, 2013

Dating Day

Alah actually bukan dating sakan pon. Sebenarnya pegi dinner. Hakhakhak. Nak pegi tengok wayang tapi movie semua tak best. Ke sebab kita orang dah lama tak tengok wayang? Thor aku tak berapa nak masuk. Maka marilah kita dinner. Celebrate baby bump yang ke 19weeks. Hiks. Kebetulan anak bujang pon kat kampung. Daddy tu dah cakap nak makan ikan bakar. Ikutkan tekak yang mengandung ni nak makan steak. Eh tapi steak macam biasa je kat mana mana boleh dapat since daddy cakap kalau takat nak steak tak payah jauh jauh, dekat bazaria rumah kita pon best. Hekeleh. Dekat sangat tuuu baik tak payah. Maka lets ke jalan bellamy. 

Sebenarnya aku tak sure pon memalam dia bukak sebab selalu datang time lunch dengan ofismate. Aku try guna uncle gugel nak tahu business hour dia tutup bukak jam berapa. Mujur malam memang ada satu kedai yg bukak. Dan kebetulan pulak kedai yg bukak tu memang favourite aku. Kedai pertama berhadapan dengan masjid. Gerai Seri Menanti. Kasi bold sikit nama kedai. Kahkahkah. Selalu lunch sana pon tetap kedai situ. Serve biasa je tapi dia punya ikan bakor, perghhhhh. Ikut tekak aku sedap hingga nak tambah nasik 2-3 pinggan. Bahaha.

Dah tahu dah nak select ikan apa. Sebab kat pd hari tu makan talapia best, lets order talapia bakor. Try tengok camaner.


 



Talapia bakar. Sotong bakar. Kangkung belachan. Nasik 3 pinggan. Air suam. Settled. Miahahaha. Macam kebulur sangat je tau nak pi order nasik tambah. Tapi puas hati sebab best dan makan tanpa gangguan. Ohh maaf anak bujang. Awak duduk dgn atuk kat kampung diam diam. Tuh dia daddy smoke tanda kepuasan. Tapi memangg, memang kekenyangan sampai pagi. Nak tido malam pon perut senak wei. Itulah penangan makan tak hingat donia.



No comments: