life is beautiful

life is beautiful

Monday, December 30, 2013

Family Bonding : Part 2










Krismas hari tu. Family daddy. Dia orang best lah pegi lumut - pangkor - ipoh. Aaaaa, kami stress je tak dapat join sekaki. First sebab daddy banyak keja nak kena settlekan before dia naik job. Second, baru sangat new member tu dalam tangan kita. Tak kan nak lenjan. Nanti nak attend wedding schoolmate kat pilah pulak. Lagi, aku pon kena keja krismas tu. Hahahaha. So telan ayaq liur jela tengok mereka mereka ni update gamba kat dalam WA family. Akak memang dah book resort yang ada 4 bilik. Kononnya nak ajak la daddy, abang and abg chik sefamily. Tapi kita orang semua pon tak free. Wakaka. Kesedihan disitu. So family akak, adik dua orang tu, kak ain, mil dan fil je yang on. Mil siap call daddy ajak ikut sekali. Tapi apakan daya. T__T

Best kan dia orang. Daddy tu lagi la nakkkk sangat join tapi masalahnya kang kalo join, segala keja tak settle. Dah la nak g mandi pantai, round pulau and mandi kat water park. Semua tempat tu daddy memang nak bawak anak bujang dia. Well, ikutkan aku boleh je amik off berjalan sama. Tapi tak syiok la. Dia orang pegi time krismas, tentu pack dgn ramai orang. Then minggu tu memang nak balik sban. Bayangkan kalau kami join, rabu-jumaat dah berjimba ke lumut, dari lumut terus balik sban, ahad pulak kena attend wedding kat pilah. Isnin pagi balik kl balik. Ohoii. Penat. Tengok je dah tau yang schedule kau tu memang amat memenatkan. Maka tak payah la. Nanti nanti pon ada lagi.

Sebab mereka berjimba kat sana, tu yang kami pujuk hati bawak anak bujang hirup udara segar kat park. Kahkahkah. Ada kan aku cerita hari tu. Jadilah dari takdo. Nanti ada rezeki kita pegi holiday eh daddy. Now masa utk collect duit yang dah banyak lebur. Next time orang sibuk keja, kita pulak yang holiday sakan. Aku pon tahun ni takde kemana. Asyik pd, pd dan pd jeeeee. Boringg. Nak gak pegi cameron, bukit tinggi, penang, pulau. Nak tempat yang sejukk. Sebab aku puteri lilin. Kahkahkah. Obersi tak lagi kot dalam tempoh masa 2 tahun ni. Pasal anak tengah nak membesar.

Nanti lah, ada rezeki lebih nanti berjalan lah kito. Time tu setup baik punya. Lagipon aqif tengah lasak sekarang ni. Kalau duduk dalam keta, kejap kedepan kejap kebelakang aku pulak yang stress. Sebab aku kan ngandung. Dengan porot boyot lagi. Dia dah la sukaaaa sangat melanding kat atas porot. Saja je kan. Sian baby tauuuu. 





No comments: