life is beautiful

life is beautiful

Tuesday, December 03, 2013

Twilight Saga

Sebab aku masuk petang minggu ni maka tadi dapat lah layan Twilight Saga- Breaking Dawn Part 2. Boleh tak baru sekarang aku nak layan The Twilight Saga filem series ni. Ketinggalan kapalterbang sungguh kauuu. Orang dah khatam lama dah yang aku baru terkedek nak layan. Nampak sangat tak up-to-date. Bahahaha. Bencik ah diri sendirik.


Seingat aku lah, aku tertengok movie twilight ni masa kat jakarta last year. Itu pon sebab tunggu daddy balik lambat sangat pegi hard rock cafe. Boleh tak dia tinggal aku dalam bilik, dia sedap cuci mata. Tak senonoh tau. Eh padahal aku memang taknak pegi pon. Penat katanya. Tu lah first time. Aku pn masa tu macam layan tak layan sebab first, subtitles indong. Second, tetiba dah series yang ke berapa. Mana lah nak menjiwai jalan cerita. Yang aku tahu, Edward dah tak nak kat Bella sebab apa tah. Pastu Edward tinggalkan Bella. Bella asyik ingat Edward sampai gila bayang. Haa macam tu lah ceritanya.

Dan nak dijadikan cerita pulak, mak adik aku (mak aku punya adik bongsu) dok cerita pasal movie twilight saga yang last series. Dia ni memang suka bebenor filem filem peliks. Mula lah membahan aku kata tak rock ah tak tengok twilight. Hero heroin hensem. Cerita best macam ni haa cap eh sambil tunjuk isyarat jari best. Cehhhh. Aku pon alaaa orang tak tengok dari mula la. Mana nak tahu. Aku memang begitu. Kalau cerita tak tengok dari episod awal memang takkkk la aku tengok. Melainkan, kalau dah tertengok episod yang seterusnya pastu rasa macam best maka aku akan ikutinya. Serupa jugak Pretty Little Liars. Mana tengok first season. Terus terus je dah season kedua. Lepas tu paham paham sendiri. Bongoks betul. Tapi masa zaman Alias dulu memang aku tengok dari first season sampai last season tauu. =) Maklumlah masa tu cuti sem duduk rumah je.

Eh dah melalut dah. Sambung balik.

Sampai lah awal tahun hari tu, kami laki bini memang setiap bulan akan beli dvd (sebab masa tu rumah kita orang tak pasang astro lagi, wuwuwu) dan setiap orang akan pilih tiga keping dvd utk dibeli. Wahh kemain kedekut memasing. So aku ni dok perasaan ingin tahu bagaimana cerita twilight tu maka aku pon memilih membeli dvd firsttttttt twilight. Hahahaha. Gelak lah gelak lah.

Betullah kata pepatah, tak kenal maka tak chenta. Ku telah jatuh cinta. Kahkahkah. Hero jambu gitew. Daddy bebulu jer. Sorry daddy but u tatap number one. Serius, walaupun terlambat, walaupun aku ketinggalan beberapa tahun, at least semua tu berbaloi. Takde lah aku koser nak berasak bagai nengok kat wayang masa cerita tu baru nak launching. Plus daddy tak layan cerita cinta begini melainkan bini dia yang comels ni dah conquer remote tv. Hihihi.

Masa dia orang kawin. Wuwuwuwu *meltinggg* 
Tetiba nak nangis. Kahkahkah. Nampak tak aku menjiwai watak mereka. 


Tetiba dah jatuh cinta dengan Edward. Tetiba tengah bayangkan kalaulah watak dia ni bebetul ada di alam realiti. Tetiba macam, ehh nak bercinta dengan dia lah. Hoii. Agak agak lah kan. Tetiba bila dengar lagu A Thousand Years rasa macam sayu sangat. Rasa macam menjiwai cerita twilight tu sangat lah. Demm. Semua tu tiba-tiba. Maka janganlah salah kan daku. 

Nampak tak? Nampak tak? Ni aku layan selepas cerita ni dah basi kat wayang. Kalau lah masa tengah top, kau orang bayangkan lah. Tak ke aku nangis dalam wayang tu. Lepas tu kena kutuk dengan daddy. Waaaa tak sanggup.

A THOUSAND YEARS - Christina Perri

Heart beats fast
Colors and promises
How to be brave
How can I love when I'm afraid to fall
But watching you stand alone
All of my doubt suddenly goes away somehow
One step closer

I have died everyday waiting for you
Darling don't be afraid I have loved you 
For a thousand years
I'll love you for a thousand more

Time stands still
Beauty in all she is
I will be brave
I will not let anything take away
What's standing in front of me
Every breath
Every hour has come to this
One step closer

I have died everyday waiting for you
Darling don't be afraid I have loved you
For a thousand years
I'll love you for a thousand more

And all along I believed I would find you 

Time has brought your heart to me
I have loved you for a thousand years
I'll love you for a thousand more

One step closer
One step closer

I have died everyday waiting for you
Darling don't be afraid I have loved you
For a thousand years
I'll love you for a thousand more

And all along I believed I would find you
Time has brought your heart to me
I have loved you for a thousand years
I'll love you for a thousand more


Last part Breaking Dawn-Part 2, Bella suruh Edward masuk dalam fikiran dia. Pastu Bella flashback balik detik detik dia orang bertemu, berpisah, duka dan gembira sambil background lagu A Thousand Years ni. Macam Bella buat editing lak cantum cantum momen indah tu melalui fikiran dia. Waaa sedih.






No comments: