life is beautiful

life is beautiful

Tuesday, February 11, 2014

Restoran Penang

Ewah. Asal penang je mesti kau orang ingat penang kat pulau pinang tu kan. Salah. Ni kat Seksyen 7 dekat dengan i-city. Bahaha. Ada family member payung kembang. Whoot whoot. Gendang gendut tali kecapi, kenyang porot suka hati. Tapi aku tak kenyang pon, sebab badan berangin, tak tahu nak makan apa. Walauponnn, baba nyonya cuisine tapi tak masuk kat tekak daaa. Mungkin sebab tunggu lama sangat kot hidangannya. Maklumla, malam minggu kebanyakan family buat makan busat.


Amboi anak buah den kemain selfie. Bajet ensem lettew hahahaha. Tu anak akak. Dah bujang angat okay. Nampak aku and daddy sibuk melayan anak bujang. Dia lapa wei. Sian dia, kena tahan makan. Kita orang yang tua ni pon tak tahan perut dah berbunyik bunyik apatah lagi budak kenit tu. Sampai je nasi, kasi suap dia dulu walaupon kosong takde lauk.

Anak bujang dah kuat makan. Alhamdulilah. Dah senang la nak bagi makan apa pon tapi aku still pantau lagi. Bukan apa, takut perut dia meragam. Berak pon boleh tahan woo. Ni ikut spesis daddy la ni. Terpaling suka breakfast pasta. Bahaha. Kelas kan anak aku pepagi dah telan pasta. Well, senang nak buat tu je.

Malam tu menu,
ikan asam pedas (famous food)
udang sambal petai.
ayam lemon.
butter prawn.
kailan garlic.
sotong goreng tepung.
sup sayur (for kids)
buahan campur.
air tembikai.

Tapi mak men aku sikit pon tak jamah sebab ragu ragu. Gila lah. Sanggup tu tahan nafsu makan. Biasalah mak men aku tu kan keislaman lebih sikit. So bila dia tgk mostly chinese yang dtg makan, so tekak dia secara automatik takleh nak terima dlm erti kata takut keraguan halam haramnya. Gituh. Balik je gigih panaskan lauk kenduri then makan. Kihkihkih. Eh tapi bagusla sifat tu dia ada kan. Jaga pemakanan dr sumber mana dia dtg.

So far, aku biasa je. Takdela lepas ni rasa nak pegi lagi. Sebab aku lebih prefer makan ikan bakar panas panas, hirup sup tulang ke sup ekor ke, tomyam pedas. Seafood la kalau boleh. Baru #foodporn. Terhingat makan ikan bakar kat pd hari tu. Aduhh kecur ayaq liuq. Dengan talapia bakar amboihh makan mahu dua pinggan ni cik adik.

Tengok lah nanti inshaAllah, ada rezeki lebih, dah settle semua benda, berhajat nak entertain both our families makan makan seafood. Kali ni biar saya yang pilih menu. Hihihi. Tempat dah tahu dah kat mana. Cuma tunggu masa je.

Btw, thanks bro and kak maz and kids.
Semoga dimurahkan rezeki lagi.
Berhabis banyak jugak la malam tu ye.
Eh, dengar cerita nak angkat keta baru pulak eh?
Thumbs up.





No comments: