life is beautiful

life is beautiful

Wednesday, March 26, 2014

38 weeks

Kalau ikutkan perkiraan aku dah masuk 38weeks. Gulp. *lap peloh*

Macam tak caya je kan. Kurang dari dua minggu dari tarikh dijangka bersalin. 
Aku takde apa nk update sangat. 
Cuma lately ni nak kena pegi jumpa dietitian sebab masa minum air gula hari tu bacaan selepas puasa ade tinggi sikit. 
So kena diet control. 
Gigih beli blood glucose meter supaya boleh kawal gula dalam darah. 
Doc cakap kalau tinggi lagi nanti tak apsal kena induce. 
Means, delivery awal. Tapi tu semua bergantung kepada bacaan result aku. 
Kalau ok maintain, takyah susah susah. Tunggu je sampai due date. 
Tapi kalau tak delivery jugak maka terpaksa jugak induce sebab doc taknak baby lebih dr 40weeks. 
Gituh.

Layan jela. 
Dah sarat sarat ni apa kata doc aku ikut. 
Taknak memandai sangat. 
Tahu la anak kedua kan. Bajet pengalaman sangat lettew. Padahal. 
Aku dah lupa wei cara nak push push ni.
Hahahaha. 
Nak kena gugel balik ni. Step step dia. 
Eh tapi kan aku nak bagitahu ni, kdg kdg aku mcm tak sabor lak nak fefeling contraction tu. 
*pitam dengar*

Agak agak masa tgh contraction tu aku kat mana haa? 
Ofis ke rumah ke tgh shopping?
Amboi riangnya hati ye kak bedah. 
Kalau masa contraction tu daddy keja, hazab lah weh. 
Agak agak sempat tak aku nak pegi spital? 
But dont worry, bag baby, baby umi semua dah ready dlm kete. 
Mudah mudahan Allah permudahkan urusan aku dan baby dlm perut ni. 
Insha Allah.





No comments: