life is beautiful

life is beautiful

Tuesday, March 25, 2014

Hunting Gifts

Macam biasa idris's family kan buat birthday celebration every months. So bulan April ni birthday mil, fil dan kak ain. Whoot whoot. Kali ni kena cari hadiah yang proper sikit pasal diaorang kan otai. Mesti hadiah pon nak kena kelas vogue vass gitu. Hahaha. Padahal kami laki bini dah pening nak bagi apa. Maklumla orang tua.

Takat telekung, baju semua tu usah la. Berlambak mak men aku ada. Siap telekung sutera hokay. Ni bajet pon memain peranan gak. Tak nak bajet over sangat. Eh tapi hari tu birthday daddy diaorang bagi al-quran dgn rehal plus frame ayat 100 dihar suruh gantung dalam rumah. Ehehe.

After checkup semalam saja berjalan ke one utama. Lama tak melawat kawasan. Pun lama tak berdua duaan dgn daddy. Sejak job kat side baru ni boleh la nak lari lari sikit. Aku biasa la, asal checkup je mesti apply mc. Doc pon berserah. Maklumla dah sarat, doc tentu kasihan tgk perempuan mengandung ni nak pegi keje balik. So ke one utama hajat mmg nak cari hadiah utk mereka. Saja cari awal, kot nnt aku dah delivery takde la daddy terkontang kanting cari sendirian. Bukan boleh harap sangat.

Tapi, aku rasa macam kena repeat balik je ke one utama tu pasal benda yg nak dibeli tak beli, tapi heboh pegi beli benda lain. Hahahaha. Sengals. Daddy la, dah dpt barang dia terus ajak balik. I is aaaaa. Tak patut.

Penat hoi. Nasib tak ramai orang. Bagus jugak banyak jalan ni. Cepat sikit aku beranak. Nak urut reflexology memang tak la. Ngandung kan. Tunggu lepas bersalin nnt. Macam macam dok ada dlm kepala ni. Ihik.

Kauorang takde idea ke hadiah nak bagi kat orang tua ni?

Baju
Tudung
Telekung
Handbag
Jam tangan

Semua dah bagi. Terus buntu kepala otak.





No comments: