life is beautiful

life is beautiful

Thursday, March 05, 2015

Idris's Clan Family Day Trip 2015 - Part 1

Last join family day tahun 2012 masa sedang pregnant kan si Aqif. Kira le berapa lama tak holiday dengan mereka mereka ini. Last year 2013 kot, lupa sudah... diaorang pergi Pangkor... ke Lumut... lupa jugak ni hahahaha. Tak join pasal aku dah sarat sangat tu ngandungkan si Dareez. Tahun 2014 diaorg bercuti kat Port Dickson, pon haku tak join jugak sebab masih dalam pantang. Kahkahkah. Kau pehal kannn semua tak join, anti social sungguh -___-

Habissss, dah semua yang diaorg plan semua tak mengena masa. Jangan salah kan saya... salahkan masa dan ketika.

Oklah oklah tak payah cerita panjang straight to the point, kali ni bercuti jauhhh sikit  JOHO kami datangggg walaupun pergi Pasir Gudang jer pon tak join pergi Danga Bay sebab anak anak bujang ketiduran. Heheheee alasan banyak benau yeee.

Lokasi, Tanjung Puteri Golf & Resort.
Bila, time CNY.


Day 1

Wefie anak beranak dalam kereta.
Daddy sibuk drive.







Booking dua biji banglo.
Family iols haruslah dapat master bedroom c/w bath tub.
Mihmihmih











Aku tengokkan je Aqif ni. Suka sangat nampak air.
Uiii banyak air... umi, umi banyak airrr.
Ye nakkk, kataku lagi.
Actually ni 1st time Dareez mandi pool.
Tak pernah bawak sebelum ni.
Rasa macam dia tu kecik lagi je tauuu.
Tu belakang Dareez ada chinese girl dgn mommy dia.
Aku tengok Dareez dgn chinese girl tu macam nak sama pulak mukanya,
Eh?
Hahahahaha.


Malam tu buat bbq. Tapi gambar takde hihihi. Maklomla aku busy uruskan anak anak nak tido. Anak anak bujang iols tido awal. Lebih lebih lagi si kenit tu. So memang aku tak tolong ye bbq bagai ni, Aku tolong makan je. Hihihi. Maafkan saya. So far malam tu takde aktiviti yang memberangsangkan. Semua pon dah letih. Esok je kita pulun ok.


Day 2

Geng Chan Ho Nam


Sebelum memulakan aktiviti, kita sarapan dulu.
Aqif dah nampak aiskrim memang susah la.
Nak aiskrim nak aiskrim....
Dah bagi baru senyap.
Tu pon nak kena marah dulu. Ko ghase?





 Geng empat sekawan sebenarnya. Tisha takdo dalam gambar.
Sepupu sepapat yang kecik kecik semua hok perempuan.
Kawan lah Aqif dengan diorg. 
Tapi yang bagusnya ngam pulak tu.
Siap boleh ajak Aqif main mak mak lagi.
Yang Aqif pon layan.


 Percubaan mengayuh basikal setelah sekian lama.








Berkali kali aku telek gambar ni.
Apahal perut tu macam hape???
Trick kamera ke apa ni?
Ke saja nak sabotaj beta yang jelita?
P/s: Muka pale sebab tak pakai lipstick.

Lepas breakfast, main basikal kemudian ingat nak naik kuda tapi kuda tak boleh naik. Hahahahahaha rasa nak panggg je orang tu. Boleh pulak cakap kuda tu bukan untuk riding. Tu kuda untuk orang buat latihan. Krikk krikkkk. Disebabkan hari tu hari jumaat, moh la kita balik banglo untuk meneruskan aktiviti bertukar tukar hadiah dan celebrate birthday bulan Januari.

 Acara makan epal by makmertuaku. Hihihi
Tiga beranak makan satu epal pon tak habis T__T

Lepas jumaat aktiviti melawat ke rumah saudara. Aku tak berapa nak kenal pon sebab ni 1st time datang melawat. Ada baby baru lahir dalam 4 hari... Aqif kemahin teruja dok telek telek peluk nak cium baby tu. Ayoyoyo sabar je anakku, adik Dareez baru je 11months ye. Bagi chance umi nak berehat kuruskan perut dulu. Kahkahkah















Dinner kami di restoran seafood yang aku tak tahu terletak dimana. Tahu tahu saja dah sampai tapi memangggg fullhouse. Ohh patutla ramai rupanya menu dia almost thorbaekk. Walauponnn, kami laki bini makan ganti ganti. Yang Aqif sibuk nak tengok air [restoran ni atas air] so kena salah sorang layan dia. Dareez rileks je sambil aku makan sambil tidur kan dia. Ngantuk sangat lettew sebab jadual tidur dah kelaut. Lepas dinner diaorg gerak ke Danga Bay dan aku tak join. Lagi sekali alasan anak nak tidur. Hahahahaha baik punya alasan. Eh memang macam ni kot kalau follow orang bercuti semasa kau ada anak kecil. Anak is priority. Anak kena cukup tido. Heeeeeheeee. Habis takkan nak ngangkut sekali anak TENGAH syok tido sambil kauorang berjimba main funfair kat tepi laut. Me is cannot. Tak sanggup. Biar mak tak have fun pon takpa janji anak tido nyenyak.

Sambung next entry.




No comments: