life is beautiful

life is beautiful

Wednesday, June 17, 2015

Grocery

Erm memang everymonth ni lah rutin kami suami isteri. Habissss ada pulak masa nak pergi pasar basah minggu2. Aku suka shopping barang dapur kat Mydin Subang sebab satu tempat dia luas dan selesa. Kemudian ada tempat makan hehehe. Tu yang penting. Lepas shopping lapar woihh.

Tu setiap bulan lah untuk barang kering. Kalau barang basah aku prefer ke pasar malam kat area rumah takpun ke pasar tani tiap pagi Ahad. 

Thats my therapy kahkahkah. Syahdu je bila pilih bawang...ikan..sayur. Cuci mata kat shopping mall pon terapi jugak. Dah kata shopping dan wanita tak boleh dipisahkan.


Ni stok barang kering untuk sebulan dan barang basah untuk seminggu atau lebih. Rajin masak, cepat la habisnya. Tapi kalau malas, ikan tu dan rupe hape dah hahahah. Keras kejunggg wa cakap lu. Sebenarnya disamping shopping groceries kitaorang boleh lah berdating. Hahahahaha. Takpalah ai is ok.





No comments: