life is beautiful

life is beautiful

Friday, June 26, 2015

Tudung raya

Pening gak nih nak beli tudung cemana. Maklomlah last year raya memang tak proper sangat pasal baru lepas dapat baby auwww. Aku main sauk je tudung yang ada. Kahkahkah. Masatu memang takde perasaan nak pergi shopping segala sebab dalam mood penerimaan ahli baru dalam keluarga. Plus Dareez pon  menyusu badan lagi so nak vogue vas vas ni memang tak ahh. Aku lebih pentingkan keselesaan. Tapi tahun ni please...bagi aku lawa lawa sikit boleh tak. Hahahahaha.

Lawa sangat lah tu kau khennn.

Kiranya tahun ni lebih terancang, lebih sistematik dan yang paling penting lebih terurus dari segi perbelanjaan kewangan. Insyallah. Mohon jangan membazir ye. Baju dah siap tempah tinggal nak pi ambil je lagi. So misi mencari tudung haruslah bermula. Eh dah gaji eh? Wiwiwi. Eleh bantuan RM500 pon kita kena bersyukur ok. Janganlah bandingkan pekerja gov dengan swasta. Engkorang dapat bonus berbulan2 iyye.... -___-

Kasut, henbeg raya kemungkinan takdo eh tapi kalau ada dapat voucher Jusco ke boleh la kot hahaha. Baju budak2 ni aku ada beli sikit2 before ni. Dan kemungkinan diaorg pakai jubah je kot masa 1st raya tu. Dareez boleh refill baju melayu Aqif masa dia kecik dulu. Cuma Aqif jela kena beli baru pasal dia dah lonjong. Dan big boy.

Daddy pandai2 ye. Dia pon bukan yg jenis berbaju melayu punya orang. So sukati awak lah. Takde nak match bagai tahun ni. Kita match sikit2...kita bersederhana and pakai apa yang ada janji bukan baju koyak. Nak ikut trend orang kekadang boleh menjerut leher oiii. Tak tercukup duit engko. Hihi.

 I'm wearing Aidijuma. Feeling2 datin gitew. 





No comments: