life is beautiful

life is beautiful

Monday, August 17, 2015

Ellfie Beauty

Haaa kalau kauorang nak tahu aku start guna Ellfie ni since bulan Feb hari tu. Memang niat nak tukar skincare sebab sajaaa. Hahahah sakit hati tak dengan alasan aku tu? Before ni pakai Leuniey punya produk apa tah nama dia lupa dah aku. Tapi disebabkan komitmen bulan2 tak berapa nak mampu so aku tukar. Kena beli yang berpatutan dengan expenses bulan2 ye. Jangan berlagak kaya tapi ditengah bulan ngikat perut. Haaa dah ingat dah Leuniey punya produk, Kaylena Beauty. Tak mampu acik nak bertahan bulan2 maka harus tukarrr. Lagipon cream muka dia mcm berminyak kat muka aku gitew. So jomlah tukar. Masa baca blog kak pila n kak elly yang diaorg nak launch produk kecantikan, aku hold dulu nak beli produk lain. Boleh gitew. Hahaha. So sebulan aku takde pakai pape just pakai cream muka Kaylena dan pencuci muka murah2 tu je. Aku tahu, diaorg mesti jual produk yg mampu milik. Ternyata instinct aku betoi. Hahaha. So ini lah muka aku.



Aku nak cakap muka aku totally berubah 200% memang tak ah. Kau pakai skII sekalipun sure muka memang ropa itu bahaha. Tapi yg pastinya ada perubahan sikit la. Ke aku yg perasan? Kahkahkah.

Kulit muka tampak lebih berseri. Aku kan ada problem jeragat macam orang putih tu. Cewahhh bajet lak ada dna omputih. Taktau la sebab apa cuma yang aku ingat masatu aku pakai produk Loreal, then lama2 naik jeragat. Terus sampai la ni tak hilang2. Padahal udah lamaaa aku tinggalkan Loreal. Sebelum kawin kot. Ngeeeee. Saja lettew nak sabotaj kulit muka aku yang gebus ni. Wakakak muntah hijau.

Dua dua gambar ni takde guna efek camera 360 ye. Semua pon efek pencahayaan. Kahkahkah. Aku dah memang cerah... bila pakai skincare Ellfie rasanya bukan sekadar mencerahkan lagi, dia menyerikan kulit kita. Slow2 jeragat aku hampir nak pudar. Eceh kang cakap hilang terus matiks lah kan menipu lak. So here i am. Takdo lah asal tengahari je kulit muka berminyak sampai boleh buat goreng ikan goreng. Alhamdulillah. Ingat nak teruskan lagi sampailah jeragat ni hilang. Misi aku tu jelah... sampai jeragat hilang. Bahaha. Teringin jugak nak kulit macam ND tapi kau tahu lah kan dia labur berapa ribu2 lak untuk maintenance diri. Confirm makan supplement mahal woih. Buat masa ni acik tak mampoooo. T________T

So kauorang pakai skincare apa? Share lah sikit. Manatau boleh try. Aku ni just try and error je. Dan buat masa ni Alhamdulillah kulit muka aku memang takde sebarang masalah. Pakai produk mahal ke murah ke in shaa Allah ok. Tak ok pon dia keluar minyak2 je kat muka... dengan jeragat. Tapi yang jeragat tu untuk jangka masa yang panjang. Nyesal woihhh... aku tahu takdelah de nak ikut kawan. Dulu pakai Ponds je kot. Lepastu Garnier. Eh silap. Before Garnier pakai Safi. Seeee, takde beli yang mahal pon. Semua aku beli murah sebab kulit memang takde masalah. Semenjak dua menjak bila tengok kat laman sosial kulit orang tu putih gebu gebas licin dan berseri2, aku pon nak jugekk. Kahkahkah. Dasar perangai perempuan tak sedor diri  -______________-


Klah babai.








4 comments:

Anonymous said...

boleh saya tau berapa lama masa yg diambil utk nampak perubahan bila awk pakai produk ni? sbb saya pakai mcm tak nampak sgt perubahan dia especially yg cerah kan kulit tu T_T

maryjane lisa said...

sebulan lebih mcm tu gak la... tapi depends kulit memasing. Mcm ai jeragat tu memang amik masa. tapi lama2 ada org tegur kulit muka nampak glowing gitew. hehehe. awak kena pakai berterusan kot.

Iela Jasmi said...

Salam..awk msh guna produk ni lg ke?? Tgah stress sbb jeragat btambah naik bila ank dah 2.. �� boleh share kat saya x

maryjane lisa said...

wasalam. Hai awak!! still continue lg tapi tak addict sangat lah hehehe. Jeragat mmg susah nak hilang wakk. Tabah jer. ni pon masih ada jeragat lg.