life is beautiful

life is beautiful

Monday, August 10, 2015

Inikan Raya

Next week dah habis bulan Syawal dah. Sekejap je masa berlalu kan. So dihujung2 raya ni makin banyak la seksyen yang buat open ofis... termasuklah ofis aku. Huhuhu. Aku syift petang...tapi kena kerah datang awal sebab nak menolong...maklomlah makan2 start pukul 12. Tak menang tangan engko. Nasiblah ramai rakyat jelata. Hahaha. Yang bestnya kami ni bergotong royong. Masing2 bawak makanan... Tak kisahlah beli or buat sendiri. Yang penting meriah. Gitew konsepnya. Aku?? Heh heh. Buat salad buah je boleh tak. Kemudian aku dgn sorang ofismate kongsi beli yongtaufu. Oklah tu. Nak masak memasak menu yang berat tu faham2 sajolah... saya budak baru 4 tahun bernikah. Kahkahkah. 

Mula2 kenalah wefie dulu. Amik mood bak orang kata. 
Kang rupe dah tak semenggah akibat buat kerja. 
Maklomlah orang dapur -_____- 
Sementara makeup masih utuh ni moh le kita.





Tajuk menu paling win di abad ini. 
Menjadi perbualan jugaklah tajuk dia yang mengarut tu. 
Ada ke diorang pergi taruk tajuk "sosej suamiku"... 
Aaaaa dah le sosej tu kenit2. Malu semalunya. Kahkahkah. 
Ok sila jangan bayangkan. Berdozer hoccay.



Antara tetamu yang hadir. Masa ni belum ramai lagi. 
Tapi bila dah datang tu manghaii sekaligus engkoo.
Nasiblah makanan semua mengcukupi.
Siap orang kampung dan orang dapur boleh tapau bawak balik lagi.
So next raya kena buat potluck jugak ke apa. Hahaha
Eh aku sempat tapau rendang ayam kampung je T__T sedeh ai.
Busy membasuh pinggan mangkok lah katakan.
Tau2 je makanan dah nak clear. Ciskek betul.


 Gambar kemain banyak. Pening aku nak save satu2.
Kekdahnya posing sama je.. hahaha
Haaa jangan tak tahu siap buat pelamin dengan hashtag #stailkampung lagi engkoo.
Padahal tema raya... tapi pelamin semua benda nak ada.
Kalau ditambah pelita lilin haaa terus jadi 1Malaysia.
Kau hado? Takdok kann?!! Wakakaka.
Tapi aku dah tak faham dah kenapa dalam gambar malap sokmo.
Nak kata spotlight berdentum, taruk dah. Haishh.
Nampak gayanya masing2 fail bab lighting. 
So bos boleh dah kot hantar kami kursus lighting pulak. Kahkahkah.



Ni sparing partner sehati sejiwa comolot muah muah. 
Hahahaha.
Baju pon dah sama kaler.

So far buat masa ni jamuan raya kat ofis dibuat dua tahun sekali. Hee heee. Tak larat noks setahun sekali pasal founder takdak. Kudukut -_______- Itu yang jadi jer potluck. Ni sebab budak2 editor join sama. Kalau nak harapkan kami je ermm ermmmm. Tak cukup makanan kang caneee. Hahaha. Buat potluck best apa. Tau2 je ehhhhh banyaknya makanan. Padahal sorang bawak sikit. kalau dah berorang2... dah boleh jamu satu bangunan makan. Hihihi. Diharapkan perkara seperti ini diteruskan supaya dapat mengeratkan lagi tali sillaturrahim cewahhhh. Yang jauh kita dekatkan... yang dekat kita rapatkan. Githeww.






No comments: