life is beautiful

life is beautiful

Tuesday, October 20, 2015

Welcome to the club

Selamat pengantin baru Kamil and wifey. Dah bernikah tu jangan dok nakal2 lagi ye. Hahahaha. Semoga bahagia hingga ke jannah wahhh githew. Selalu kau menganjing laki aku kannn. Tokleh lepak lama2 kang nanti bini marah. Ewahhh kemahin statement melampau tau. Ai bagi je ye suami nak lepak malam2 dengan kawan2 dia. Maklomlah jumpa sesekali so why not. Cuma berpada lah kan. Esok kau ada anak nanti tahu lah cemana nasib. Silap haribulan nak melekat kat rumahhh je melayan anak. Hahahaha.


Ramai yang takde, alasan sebab Sabtu still hari bekerja untuk yang swasta. Oklah paham. Dah hujung2 umur ni memang sukar sikitlah kawan2 nak attend. Majoriti sudah ada komitmen keluarga takpon ada job etc. Lain masa zaman aku bernikah marin. Satu tahun tu berderet je kawan2 kahwin. Maklomlah umur masatu 25/26 ada yang baru kahwin, belum ada anak dan jugak single mingle. Wah gitu. Ni kang dah anak dua ni nak stay lama2 memang hazabedah la jawapannya. Bukan apa, kesian anak tu panaih berpoloh2. Dah la musim jerebu. Mana yang ada je lah kan.

Rezeki ko ye Kamil umur 30an baru bernikah. Tu nak kata, jodoh itu rahsia Allah. Maka jangan la dok mempertikaikan bila nak kahwin? Dah ada calon ke belum? Ewahh ingat pilih calun suami macam memilih ikan kek pasar ke? Tu belum lagi dah nikah nak kena ada anak pulak. Bila nak membesarkan family ni? Bila nak menambah cahayamata? Wahhh pitamsss.


Sahabat lama. 
Lama sangat sampai bertahun tahun tak jumpa padahal hometown Seremban je pon. -____-

Good friends are hard to find,
harder to leave,
and impossible to forget.

Bisa begini kerna ku tahu kehadiranku takde efek pon.
Ada ke takde, sama.
Hahaha.






No comments: