life is beautiful

life is beautiful

Monday, December 28, 2015

YLEO dah sampai uolls

Ingat dak lagi aku ada share pasal YL hari tu. Haa dah sampai dah last week dan dah guna jugak kat Dareez. Hihihi. 

Aku takdelah addict sangat dengan eczema si Dareez tu. Ada lah jugak tanya2 orang ubat apa yang sesuai untuk kulit eczema. Before ni ofismate aku memang ada share pasal YL cuma aku je malaz nak amik port.

So bila dah dapat ni aku try amalkan tengok cane progress dia ok ke dak... Yang penting adakah ia sesuai dengan anak aku.

Aku buat cane yang kawan aku ajar. Kena jimat ceremat oii sebab mahal kan. Kahkahkah. Paling best bau lemon. Aku titis kat air dalam tupperware bagi menggantikan lemon slice yang kita buat untuk detox. Sama je rasa malah lagi best. Ni bukan nak up untuk diri sendiri tapi hakikat. Aku ada jugak titis sikit kat atas tisu then kepitkan kat tempat aircond kereta. Wahhh semerbak bau lemon buat kita dalam kereta tu rasa fresh. Oh ye aku x beli pon orb, diffuser dia sebab rasa belum lagi untuk keperluan buat masa ni. Maybe later.

Untuk lavender aku blend sekali dengan vco. Then baru applykan kat seluruh badan si Dareez especially kat bahagian yang ada eczema. Macam sekarang ni ruam banyak naik kat celah kangkang. Kes lambat tukau pampers lah ni. penat jugak nak membela anak yang ada masalah eczema ni ye. Kita kena try and error segala macam jenis ubat. Mahal or murah semua aku tapau. Huhuhu. Takpalah, kita nak yang the best untuk anak ye dak.


So baru ada dua jenis essential oil. Hajat dalam hati nak grab peppermint pulak. Harga boleh tahan tak masuk akal gak. Hahahaha. Sebulan kena beli satu jenis la nampak gayanya kalau nak mengumpul.





No comments: