life is beautiful

life is beautiful

Tuesday, January 19, 2016

Bawak bekal apa tuu?

Ni semua resepi kat page peejburhan. Pagi tadi teringat2 kebetulan memang ada daging dan kacang buncis so menjadilah ia, 

Nasi goreng daging kacang buncis. 

Woww tepuk tangan. Sapa cakap aku tak makan nasik?? Meh lepuk sikit nak tak? Gigih pagi2 ai goreng nasik disebabkan nak bawa bekal tau. Kan aku ni spesis tekak melayu of course la nasik kena amik walaupun tak daily. Ermm nikmat makan nasik diri sendiri je yang tahu. Kahkahkah.

Senang baq hang je resepi dia.

Tumbuk bawang merah bawang putih belacan sket pastu ketuk2 cili padi seberapa banyak kau suka. Kalau suka pedas sila taruk banyak2. Then tumis segala yg ditumbuk sampai kekuning2an baru campak daging yang dipotong kecik2.... Sebab senang nak makan wah githew. Campak kacang buncis yang dah dihiris... masukkan nasik then pecahkan telur. Kacau sampai sebati... perasakan dengan garam. 

Hasilnya wowww. Hahahaha.

Cubalah, tak rugi. Keriuk keriuk makan kacang buncis. LOL






No comments: