life is beautiful

life is beautiful

Tuesday, January 05, 2016

Maghah nih

Sepatutnya check up Dareez 4.1.2016 tapi disebabkan kat ofis ramai yang takde... plus system tengah breakdown, daddy pon rushing hour ada tender nak kena buat so aku putuskan postpone next week jelah. Lagipon semalam aku sibuk dengan urusan bank. Tu nanti aku cerita later. Aku tak call pon KKIA Pantai Indah semalam. Aku try call hari ni (5.1.2016) nak cakap dengan SN Salwa... sebab dia yang pegang rekod anak aku. Malangnya dapat tahu SN Salwa dah resign ke apa tak jelas pulak apa yang tukang sambut panggilan telefon aku tu cakap. So dia pas ke SN lain.

Aku bgtahu masalah aku yang tak dapat nak attend appointment semalam so mintak dia tarikh baru yakni next week. Btw selain regular checkup, Dareez kena jumpa dental gak. Dental setiap hari isnin kat KKIA Pantai Indah. Jadinya nak tak nak appointment tetap kena hari isnin. So aku bagi sebab musabab semalam tak sempat nak datang kerana agak sibuk urusan kerja. Boleh pulak SN tu jawab kita kat sini pon sibuk jugak. Eh eh. 

Aku terus panas hati. Aku ni disebabkan particular dengan kesihatan anak la call sana sini, ubah tarikh appointment nak mengikuti tahap perkembangan anak. Boleh pulak kau jawab macamtu. Habis tu nak aku dok diam buat bodoh takde apa apa tindakan ke apa ni. Pastu tunggu SN call marah kenapa tak bawak anak pi check up? Macam tu ke??

Terus rasa what the fak ah. Aku ni beriya ok rasa bersalah bagai sebab tak dapat datang semalam. Ye memang la salah aku sebab suka2 hati nak tukar tarikh appointment tapi dari aku buat bodo lagi melampau ye tak. At least aku ada usaha tak skip regular checkup tersebut. Geram ok bila SN jawab macamtu. Macam dia ingat aku jelah yang busy... Diorang tak busy so boleh sesuka hati parents nak ubah tarikh appointment. Aku jenis tak suka orang anggap aku jenis yang macam amik sambil lewa. Ada benda aku kena give and take. Macam hal yang ni. So sebagai staff yang memberi khidmat kepada masyarakat at least cakap la elok2. Aku cakap baik2 apa. Siap bagi salam, ucap selamat pagi... Bagitau sebab kenapa tak boleh attent bagai. So aku expect kau punya feedback tu yang membina. Please ok. Kalau ko period pon jgn libatkan dengan hal kerja. I dont like that.

Maghah ok. Pagi2 rasa aura negatip. Tak suka betol. Spoil mood ai.

Next week aku datang nak tengok SN Nani@Rosnani@Noraini ahh apa tah tapi Nani Nani la... Tengok bagus ke tidak. Meh nak kutuk berbakul2. Grrr. 


Okbai.






No comments: