life is beautiful

life is beautiful

Tuesday, January 12, 2016

Perkembangan eczema Dareez - Part 2

Hari tu cerita takdo gambar so hari ni baik hati nahh aku bagi setepek. Ok actually selalu terlupa nak snap gambar perkembangan si Dareez ni. Lepas mandi laju2 pakaikan pampers.. baju dia mana le nak dan teringat ambik hp pastu pi tangkap gambar ruam2 dia tu. Hahaha nampak sangat aku banyak kerja kat rumah.

So there it is,

 09.01.2016
 09.01.2016
09.01.2016
Paling atas, celah peha belah kanan. Nampak kat situ semakin ok... just tinggal parut je. Tu pon aku still tepek essential oil blend sama vco. Hari2 pon macam tu... cuma kat rumah pengasuh aku tak bekalkan. Kadang2 kalau malas nak blend minyak aku taruk je bedak baby johnson. Bagi kulit tu rest sekejap daripada minyak. 

Second and third, gambar kaki kanan dan jugak kaki kiri. Betis kanan setakat ni ada setompok ruam sebesar duit 20sen. Itu dah ok sikit... kalau tak lagi worst kau tahu. Kaki kiri ok sikit lah... ruam tak naik banyak. Macam yang aku cakap sebelum2 ni... ia datang dan pergi. Hahahaha.

09.01.2016

09.01.2016

Yang ni aku nak spotted dahi sebenarnya... tapi tahu lah budak ensem ni tokleh nak duduk diam. Kang aku grip dikatakan mendera... so dapat snap jarak ni je. Oklah tu. So nampak ke idak masalahnya? Nampak kan. Better than before. Nak kata licin selembut kulit bayi memang tak ah... dapat gini pon aku dah bersyukur. Takde semak mata aku memandang dahi dia yang penuh ruam. 

Yang penting sekarang ni makan kena pantang. Ikan gatal ke apa memang tak bagi Dareez makan. Takpelah dik sementara awak nak membesar... esok dah baik nak makan setong ikan pon makan lahh. But this time kita pantang ye. Aku tak boleh la tengok dia malam2 masa tido dok menggaru sana sini. Dengan kulit dia yang kering ittew. Kulit aku pon lembut lagi. Kahkahkahkah.

Marilew berubat bersama Young Living. Ai tak jual... ai pembeli dan pemakai jerrr. Eh silap, aku pembeli... yang pemakai adalah si Dareez. 

Kbai.








No comments: