life is beautiful

life is beautiful

Monday, January 04, 2016

Semangat playschool

Ramai ye hari ni parents update kat social network pasal 1st day anak kat school. Wow ni anak yg suka ke makpak yang teruja lebih ni. Wakakaka. Paling win update anak pi playschool la. But please ye kwn2 kalo boleh jgn update terlalu banyak. Sebab ada je mata yang memerhati. Aku bukan apa... Zaman sekarang ni bukan macam zaman dulu. Susah nak bezakan orang yang baik semulajadi dengan orang yang baik depan tapi belakang... hmmm.

Aku sebenarnya ada silap jugak. Patutnya takyah lah nak mention nama taska nak hantar Aqif nanti. Huhu. Oklah kita belajar dari kesilapan ok. 

Tengok anak anak kawan dah hantar pi school aku lak yang debor. Kekdahnya cemana la gaya si Aqif nanti ye. Now tengah potty training. Alah engko tak habis habis potty training... Bilanya nak berjaya tak tahu. Hahahaha. Rileks la... Aqif budak bijak.. Ummi dia je yang malaz. Aku takdelah straight hari2 ngajor. Datang malas nak mop lantai takdo lah Aqif tu training. Kencing dah pandai nk cakap.. Berak je fail kelaut. Ok kita bagi masa lagi ye. Takyah nak ribut2 semak kepala otak... Kita rileks2 ok?

Yuran pendaftaran untuk playschool sekarang berapa yek... Nak standby. Hahahaha. Agak2 tak cukup duit nanti terpaksa la guna duit tabung bebudak tu. Hihihi. Simpan dari kecik nak buat apa kalo tak guna untuk kes2 kecemasan ye dak? Takkan nak simpan semata dah besor nanti nak beli chinchin berlian rege juta2. Pastu bagi kat girlfriend. Ewahhhh. Lepuk sekali kanggg.

So anak anak, selamat bersekolah. Bergaullah dengan penuh hemah. Main sama2... Jangan gaduh2... Jangan lasak2. Study smart... Takyah struggle sgt sebab playschool je pon. Kita fun2 je. Hihihi.


Kbai.











No comments: