life is beautiful

life is beautiful

Thursday, April 28, 2016

Hasil keringat pertama



Kagum dengan sendiri walaupon jahit sarung batal bodo bodo je pon. Hahahah. Gunting kain/jahit start pukul 1030malam sambil daddy pon nyebok nak godek sama. Maklomlah aku baru bukak mesin depan dia. Settle sepenuhnya 1230malam. Kahkahkah. Melampau sangat ketelitian dia tu. Puncanya aku geramm je tengok kain batik ni dok dalam lemari tak pakai. Bukan taknak pakai tapi masalahnya tak sedap pakai, keras kejung... hasil pemberian dari seorang kawan maka dari buat perhiasan baiklah aku jadikan ia sarung bantal. Barulah konsep rare gitew. Hahaha. Lantok situ takde sapa pon nak datang spot check bilik kau tanya sarung bantal tenapa design kain batik khen.

Ada lagi projek yang akan aku buat soon. Mana baju yang rasa2 tak sedap pakai siaplah akan aku ubah 100% kahkahkah ok nampak sangat menipu. Ada la satu dua jubah nak alter. Ikut kesesuaian aku. Asyik hantar tailor je... padahal senang je nak jahit. Ni dah ada mesin jahit harap digunakan sepenuhnya.

Doakan diri sendiri istiqomah.








No comments: