life is beautiful

life is beautiful

Wednesday, July 20, 2016

#seindahsyawal di KKMM

Tugas jaga gerai bubur tapi aku ngelat hahahahah. Jaga kejap pastu selebihnya topup makan sana sini. Tahun ni jamuan raya jabatan kitaorang bergabung. Kalau dulu, kejuruteraan lain, jabatan lain, kementerian lain. Tahun ni tah pasaipa ekonomi merosot taktau. Mungkin sebab Malaysia dah tak cukup duit -____- yelah hari ni check payslip, kenaikan bulan 7 yang digembar gemburkan takdooo. Sedeh iols. Entah bila la nak naik tu kannnn. Ermmm. Sabau jelah kau rakyat marhaen. So sepakat ramai2 pakai baju hijau. Aku lantok takde hijau pucuk picang... emelard green pon sauk. Janji hijau.

Kemain meriah gerai kitaorang... mana tak nya, mendapat lah kategori gerai paling havoc/bising. Bising celah mana sebab ada loceng aiskrim. Habis diorang ingat kami semua ada provide aiskrim... padahal bubur semata dan jugak laksa. Itu kalau memang ada aiskrim vanilla makan dengan bubur pulut hitam, perghhhhh. Melatop. Ermm tapi itulah, yang conductnya boss2, maka kami ikut jelah. Erm. Retis adaa weyyy tapi tulah, nak masuk dalam dewan memang bercinta.. duduk jelah tepi gerai sambil makan makan sambil jaga gerai.






Tiap tahun attend jamuan raya RTM... tapi tahun ni paling menyerlah sebab semua sepakat pakai baju ikut tema. Yang staff lelaki time bulan raya jelah mampu tengok siap bersamping bagai. Kagumm aku. Hahahaha. Diaorang ni kalau dikerah memang mengikut kata u know. tengok nanti jamuan opis kitaorang pulak. Cemana gayanya... masing2 akan gila kamera. Kahkahkah.







No comments: