life is beautiful

life is beautiful

Monday, October 10, 2016

Awal

Hi. 

Dalam sejarah hari ni aku sampai ofis sebelum pukul 0730. For the first time ye... semenjak dareez lahir. Selalu pon sampai awal la macam biasa sebab masuk kerja pukul 8... tapi hari ni luar biasa. Kagum. Kagum sangat hahahaha. Yelah. Actually aku morning person tapi disebabkan orang2 tertentu sedikit sebanyak dah jadi late-morning person lak. :DD Best rupanya sampai awal kat opis. Ko boleh bukak pintu opis... check system... yang selama ni kebiasaannya staff maintenance yang buat... lepak kat pantry sambil bersarapan layan youtube ;p. Awalnye aku sarapan hari ni. Haa tu sarapan bawak dari rumah ye. Punyalah macam banyak je masa bila ko bangun awal.

Okok... aku hari2 pon bangun awal... tapi tulah semenjak daddy kata kat opis dia kena pakai thumbprint... maka, hahahaha aku nak gelak pon macam keji sangat. Ehhhh aku dah lama praktik ye sejak dari awal tahun hari tu... dah cakap dah.. bangun awal, gerak awal... aku ni kerja makan gaji... time management nak kena jaga.. in out datang kerja boss setiap bulan pantau. Jadinya aku dah biasa. Orang yang baru nak membiasakan diri memang payah. Jenis yang kejut lagi 5minit.. tambah lagi 5minit... ai is kennot ye. Tak koserrrr nak layan.

Now, rasain.

Tapi, best kan awal2 pagi ko dah siap semua. Dapat pulak time tu anak ank pon behave well. Kejut kejap masing2 bangun tak nangis hape. Yang nangis tu perangai dareez je T_____T so alhamdulillah everything going smoothly. Sempat siapkan bekal aku dgn anak2. Sempat woih siram bunga bagai, sidai kain. Ya Allah, nikmat mana yang perlu kau dustakan? Ke sebab semalam cuti... jadinya mood masing2 cantek.

Diharapkan agar hari2 berterusan begini. Get ready utk aqif masuk school nanti. Biar training awal.. kang nanti takde kelam kelibut. 

Korang puasa ke hari ni?






No comments: