life is beautiful

life is beautiful

Friday, December 30, 2016

Last day kerja in 2016

Ye. Pagi ni memang 4 ketul jelah... editor ada 2 ketul. Hahahaha. Bertahan lah sampai ke malam yek. Job pon tak berapa nak ada. Dah editor, penerbit cuti... maka ko pon takda lah kerja nya. Apa nak buat ni? Nak keluar, jap lagi petang aku nak balik rumah sat amik budak2. Kang lepas amik budak2... tunggu daddy balik, aku kena pergi kerja balik. Eh bosan bosan.

Hujung minggu terakhir 2016 ni korang apa plan? Ada berjalan kemana mana tak? Cadang nak ajak daddy pi FRIM. Saja bawak anak2 tengok hutan. Dari hari tu lagi ok. Tapi memandangkan ada je aktivit hujung minggu... tambah petang selalu je hujan... plan hanya tinggal kenangan. Kihkih.

Eh tahun depan aku 31 tahun lah kan? 

Hahahahahahahahaha

Kelakar lah weh. Ko tengok aku ni ada rupa orang umur 31 tak? Welcome 3 series. Perangai jangan macam budak2 sangat okay. Matang sikit. Ko tu dah la mak beranak dua. Beragak sikit perangai. Wiwiwi.

Apebender la aku mengarut ni. Tak tahu nak taip apa. Semalam kan lunch date dengan susuk. Tapi kan takde sebarang ig story update pon. Hahahahaha. Gambar pon tak snap. Hahahahahaha. Nampak sangat busy bee bergossip. Memang macam ni eh? Jumpa lunch date setahun sekali. Last year pon gitu gak. Hujung hujung bulan 12. Tahun ni gitu gak. Sampai sha tu dah sarat pregnant pon. Baru dapat jumpa proper. Kalau tak, jumpa time kenduri orang la, jumpa time buat birthday party la... mana syok berborak. Sure ko sambil layan anak sambil berborak. Tak best. Hahaha.

Semalam kan, owner rumah sewa aku call. Tapi daddy suruh call back sebab dalam meeting. Tak tahu apa dia nak cakap. Owner nak jual rumah ke... ke nak naikkan sewa? Ermmm. Terus pening sampai sekarang.

Pening lah weh. 

Nak duduk kuarters, no giliran 2k hahahahah nangis tepi langsir lah engko. Nak mintak kuarters putrajaya memang mimpi siang hari. Padahal aku nengok ada je kuarters kosong. Apakah??

Nak kena gegar naik bph ke apa?

Kadang kala kita tak dapat apa yang kita nak, kan? 
Tapi kita kena suka dengan apa yang kita dapat, betul?

Ok. Muhasabah diri.






No comments: