life is beautiful

life is beautiful

Friday, January 27, 2017

Long weekend. Happy CNY korang.

This week balik seremban. Since awal muraham hari tu tak balik. Rindu sangat dah ni dengan makpak. Bukan apa.... nama je sekentut dua dah boleh sampai... tapi kau tahu la... tuntutan keje daddy yang sabtu pon keja... maka takkanlah aku nak ingkar ye tak. Lagipun awal tahun adalah sangat busy bee... every week pon ada benda nak kena buat. So asyik drag...drag dan drag... balik jelah time raya cina. Senang. Tapi nak menanggung rindu kat makpak tu Allah saja yang tahu. Daddy tak kisahla, dia asal ada job kat SA memang singgah rumah sana. Habis tu aku? Ermm.

Dah nikah ni memang aktiviti suami isteri kena bahagi2 okayyy. Sabtu memang tokleh kacau sebab daddy akan keje. So kami ni a whole day akan duduk rumah, tapi ikut gak lah... kalau dia kata free makan jomlah plan something. Mostly akan buat perkara yang tertangguh tangguh. Hahahaha. Gitulah nasib. Tapi ahad jangan kacau ekk. Time for family. Ko ada keje ke, keje tak habis ke... do it on monday. Kahkahkah.

Petang ni yeh makan busat. Jalan pon tadi aku nengok clear. Cuti sekolah pon dah start dari khamis. Eloklah tu... esok harapan jalan tak jammed. Actually CNY plan nak bawak family belah aku bercuti... apakan daya semua tempat penuh. Fade up aku nak mencari lagi. Sedangkan PD pon hotel fully booking. Ah apakah kejadahnya ini dan takkan la nak bawak makpak aku PD jerrrr. Ko agaklah kan... macam takde tempat lain. Itu kalau aku booking namanya dah terdesak sangat lah tu. Kalauu dapat Grand Lexis ke kannn. Kalau hotel biasa tu alahaiii.... family in laws boleh pulak bawak jauh2. Haaa gitu konsep. So kena adil dan saksama. Family sana dapat itu, family sini pon kalau boleh kena dapat hak yang sama gak. Kan zaman social media ni. Ada jelah yang nyampai nyampai kanggg. Sini makan sedap... yang sana makan restoran biasa jurrr. Amboi mulut. Lepuk kang. Hahahahaha so far setakat ini belum ada lagi anasir2 jahat mengelilingi kami. Doalah dijauhkan. Now zaman fitnah ajer. 

Apa ni cerita takdak gambar. Ko nak taruk gambar apa? Banyak je kat hp ni sampai naik full memory. 

Hari tu celebrate birthday i kat aroma hijrah shah alam. Bukanlah peminat nasi arab tapi boleh la makan. Tq husband belanja kitaorang. Semoga murah rezeki awak. Alaa kita gebu sikit2 je... kahkahkah nak sedapkan hati. Lantak lah diet ke apa... aku dah tak kisah. Makan je macam biasa. Seronok pulak nengok daddy makan dengan seleranya jadi aku pon join sepinggan. Kemudian feeling makan banyak2 pon tetap kurus. Hahahahahaha lantok kau situ. Nak raya nanti la sambung jaga makan. Serius dah malas. Ni pon memang dah rasa berat je badan since stop zumba. Tu pon bila la nak start balik.... semua pon macam busy sangat kekdahnya. Padahal komitmen tak semudah dulu. Ada yang bertukar syift... ada yang dah join class lain. So masing2 pon macam malas. Jadi nak harap aku zumba seorang diri kat rumah memang bercinta lah jawabnye. Asal on kang tiba2 ada je yang mengacau. Erm sangat kan. Tu semua tak bagi ummi kau maintain kurus lah tu.


Nah belanja sekeping lagi gambar loving couple dari kami (mata kat atas LOL) antara bokitta kesayangan. Preloved pon preloved lah janji aku suka corak dia walaupon ko nampak kusam jerrr. Bajet2 muka bersih suci dan murni lah bila sarung ia kahkahkah. Perasan lagi tu.  Aku tak paham la daddy ni dia makin membesar ke atau aku makin mengecil ke cane? Cuba terangkan sikit. Kadang2 bengang je sebab dia ada banyak bahan nak memperkotak katikkan daku. Orang orang kecil ni suwit apa... kahkahkahkah perasan lagi. 

Oklah cerita tah hapa hapa. Membebel je lebih. Tak zabar nak balik seremban okayyyy. Padahal hari ni syift malam. Bertabahlah nak tunggu sampai 1130pm. Baju apa semua tak packing lagi... dengan harapan esok performance power... boleh bangun pagi dan buat macam2. Heeee.










No comments: